Wednesday, June 1, 2011

Keeping Virginity

Saya tertarik dengan post Mas Ahmad Safwan di Facebook hari ini ...
Nak tahu apa statusnya??

Haaaa... bestkan ???
Saya pun terfikir ... Malaysia ni dah macam Hollywood ke ???
Orang Melayu ni dah macam Orang Barat ke ???
Haish... bala bala 

WELL, if you don't want to keep your virginity sekalipun 
Adik oi ... senyap-senyap sudah 
Perlu ke satu Malaya tahu hang dah tak ada dara ?

Sekarang ni , remaja suka sangat "into trend" kan?
Tak kesah laah ... kalau nak ikut trend pakai selendang ke 
Trend pakai baju lengan kedut-kedut ke ...
Trend pakai cardigan ke ...


Tapi ...kalau trend hilang dara sebelum berkahwin 
Okay ... disgusting + no dignity + humiliating ...
Plus , at a very young age pula tu ...
Aduyai ... 

Best Friend saya ,
Siti Naqiah pernah cerita ...
Kawan rapatnya semasa di sekolah rendah tanya pada adik dia ...
"Eh , akak kau ada dara lagi ke tak ha?"
Adik dia pun jawab " Ada ..." dengan penuh keyakinan 
Sebab pada pengetahuan adik Qiah ...
Kan bagus ada dara ...
Tapi ... kawan lama Qiah tu pun jawab 
"Eii... kolotnya akak engkau!"

Ohhh... ada dara kolot ?

Mana ada ...siapa cakap?!
Lyna ada ramai rakan siber dari laur negara
Termasuklah dari Amerika Syarikat 
Bila mereka bertanya tentang adat & budaya 
Lyna nyatakan tentang cara pergaulan 
Dan... perempuan kat sini "simpan dara" sehingga perkahwinan yang sah
Mereka tak kutuk ....malah seorang kawan Lyna ni 
Adam Smith , dari Amerika ... 
Dia kata " That's good, i mean its hard to know a virgin over here. I agree if you're keeping you're virginity for your husband because it shows that you truly love him that you keep something very special for him"
Mereka semua mengatakan rasa " respect" mereka pada wanita yang masih dara
So... takkan kita mudah-mudah macam tu nak serah dara kita kan???

Sesungguhnya , Tuhan mencipta wanita dengan sembilan darjah keaiban ...
Kalau sampai seorang wanita itu "tak malu"
Bermakna hilanglah kesemua darjah keaiban dalam dirinya ...
Bermakna hatinya sudah kotor ... rosak ...busuk ....
Jangan sampai kita termasuk dalam golongan ini

"Mahkota saya hanya untuk seorang lelaki yang boleh membimbing dan memimpin saya , bukan untuk lelaki yang hanya berfikir tentang nafsu semata-mata"

Buat kaum hawa yang ku sayangi 
P/S : JOM JAGA MARUAH :)



2 comments:

Photophobia eyraa ! said...

yeah ! eyra sokongg sgtt2 , tapayahh nak ekutt trend sgtt ,, andd MARUAH dan DARA sgtt pentingg ! kami ISLAM . bukan hanya di mulutt kann , tapi memangg truly ISLAM . sukee post neh :D

Leena said...

:)
betol...betol...betol
keep or husband in future