Wednesday, December 17, 2008

Desas-Desus pointer aku ...


Pointer sepanjang zaman ....


  • Tingkatan satu ( semester 1 ) : 3.64 {thanks god }
  • Tingkatan satu ( semsester 2 ) : 3.49 { i can handle this }
  • Tingkatan dua ( semester 1 ) : 3.24 { what???!!! }
  • Tingkatan dua ( semester 2 ) : 3.06 { what's wrong with me ??!!! damn it !!! }
___________________________________________________________

Lalala ... keputusan aku bukan ombak tepi pantai { naik turun }
Nanana ... bukan jugak gunung Kinabalu { meningkat }
Tapi ... dek kapal terbang menghempas { menurun }

Apa nak jadik eah ???!!! Waktu semester satu form 1 tu adalah waktu aku study main-main ... malah aku cam ta ingat nak study serius pun . But ... yang shocking tu , aku boleh dapat pointer 3.5 ke atas , dapat anugerah pengetua .

Waktu form 2 , aku usaha bagai nak gila ... aku elakkan diri aku berkomunikasi dengan orang lain semata-mata aku nak study gile2 ... bila je keputusan sampai kat rumah .... Ouh **** what???!!! I'm one pointer left behind untuk dapat anugerah pengetua . Waktu tu air mata dah bercurah-curah dah .Sumpa laarh memang akuw tak tahan giler . Waktu manusia-manusia pandai kat maktab ambil anugerah pengetua ... tebal gila muka aku . Tebal ... kalah make-up artis tempatan kita . Orang ambil anugerah atas stage ... aku kat bawah nangis bagai nak rak .

Form 2 .... form 2 , aku jadi mentor kepada 3 orang manusia yang lain-lain karakter diorang .

Khadijah : Aku sayang kamoo !!!
Kw laah mentee aku yang paling mendengar kata ...
Mentee yang paling rajin jumpa aku ...
Mentee yang paling banyak datang mentor-mentee ngan akuw
Semoga kw berjaya dunia akhirat !!!

Hazwani : Mula-mula kw rajen ...
Kire cam same naik laah dengan khadijah
Lepas jer sebulan , kau dah start malas-malas ...
Kw kata kau nak buat homework , aku pun bg arh chance kat kw
But then , sbenarnya kw dok lepak2 jer ngan dak kelas kw
Aku x kisah pun kw nak study kerk ?
Xnak datang mentor-mentee kerk ?
But ...smpai cegu panggil aku kata aku x ubah kw ....
Aku malu laah wanie
Harap2 kw berubah ... tolonglaah usaha lebih sikit !!!

Apis Penyu : Hu3 !!!
Kw laah mentee aku yang paleng susah skali nak handle
Mase mula-mula kw datang tapi setakat nak kaco wani + khadijah + aku jerk
Pastu kw dah tak nak datang dah
Kalau kau datang pun ... kw cari pasal ngan Jah ... Aku
Time mentor-mentee pun kw nak soh org layan blue kw ...
Adoiii ...xtahan ... tapi yang paleng sengal tu kw boleh tahan arr pandai
Especially dalam maths ...
Asyik-asyik kw lagi tinggi dari aku
Ubahlah sikap kw penyu ... kw pandai tapi cam takder usaha jerk !!!

Paper pown ... aku nak mintak maaf kat korang sebab aku slalu mara2 korang waktu mentor mentee terutama apis . Harap korang sudi laah nak memaafkan aku . Aku doakan korang berjaya selamanya ... Sayang korang !!!

Form 2 semester satu , aku memang agak buzy ... dengan sukan , mentor mentee , minggu bahasa , kelab , persatuan dan sewaktu dgnnya arr . Tapi waktu aku tak buzy , aku memang study ... then , kuar laah result pointer aku . CUAK !!! Huhuhu aku setakat dapat 3.24 jer ke ???? Waktu balik maktab , aku rase cam nak pakai topeng jer . Bila orang tanya , air mata mula arr nak terkeluar ...

Lastly , keputusan yangbaru jep aku dapat . Hu3 ... sedey gila !!!! Apasal jatuh trok ???!!!! 3.06 saje ...?????!!!!! Memang frust ... kalau orang tengok keputusan aku , maybe orang lain kata aku tak study ...bla bla bla . But sebenarnya ... sepanjang idop kat maktab , tu laah waktu aku study paleng gila skaliy . Aku start study macam hantu 3 minggu sebelum exam . Aku study sorang2 ... aku siap boleh hafal buku teks geografi yang tak pena2 berminat nak baca . Aku habiskan 4 buku latihan ... Aku siapkan semua nota - nota aku , aku buat nota pocket aku sendiri , I just dunno what's wrong ??!!!!

Lalala ...aku saje nak share nieh kat blog aku . Aku TENSION !!! Har3 ...whatever pun LIFE MUST GO ON okay !!!

3 comments:

mel-elephant said...

huishh lepak lepak. form 3 ada lagi ;D

farahcrazee said...

rilekk.
aq pun mcm kw.
subject laen aq ta study sgt tapi macam okie laa.
PJ yg owg laen kureng study,,
aq study bagai nak gylaa
excited nak maty.
tapi dptnye 59 jew.
huhu.
aq mmg tidak ditakdirkan utk blaja terlalu heavy.
tym form 1 pun aq mmg rajen gylaa blaja tapi tade score sgt.
maybe cara kw blaja tu kot kena ubah.

Leena said...

thanks mel !!!
thanks tiema !!!
huhuhu
aku takot f3 !!!
lalala