Thursday, January 5, 2012

You are fake! Tips untuk mengetahui sekiranya seseorang itu FAKE!

Hai semua...
Harini LA bermurah hati nak bagi tips kat korang semua
Untuk pengetahuan korang...
LA kurang percaya sikit pada kawan FB 
Yang terlebih cantik macam mix mix ni...
Sebab dah ada pengalaman dengan 8 orang yang menyamar
Menggunakan gambar orang lain di luar negara
So...supaya korang di luar sana
Yang LA sayang sangat sangat tu tak kena tipu
LA akan share macam mana nak detect sekiranya mereka tipu...
OKay?

CONTOH FB guna photo fake :


Kawan FB LA ni...


Okay, save kan satu gambar yang menampakkan muka jelas
Kalau LA...LA save gambar yang dibulatkan tu


Ok, bila dah disimpan dalam komputer...macam ni...


Buka Google Browser macam ni...
Klik pada images...


Okay, setelah itu...drag masuk gambar tadi pada search bar tu 


Image tersebut akan diupload ke dalam sistem pencarian mereka


Setelah itu, google akan memberi semua link yang berkaitan gambar tersebut


Tutup 'x' di atas ni untuk lihat gambar-gambar yang sama


HAHA tengok ni... :D

There you go...
Simple ways to catch a fake person!
Thank you :D

p/s : Jangan pergi serang minah ni pulak ok :)
Tak baik laa...






5 comments:

Qil_H0shi said...

wah2.,cm nie sng r nx taw.,thanz 4 the info :0

Leena said...

you're welcome :)

jum kantoikan orang fake :D

Iffika | Ruslan said...

yang nak guna fake photo ni kenapa ye .

btw , better kita yang amik inisiatif . dengan tidak meng-approve orang sembarangan HAHA

thanks for the info LA .

Izbeta Shyah said...

tak jadi pon... - -'

Leena said...

Haha macam mana tak jadi tu...
Mungkin dy tak fake?