Wednesday, December 8, 2010

Antara Kemahuan & Keperluan


Harini ada Jcard Day laaa ...
Ada banyak diskaun ...
20% , 30% , 40% paling best 80% pun ada 
Juling mata aku tengok nombor banyak sangat 
Lagi juling tengok ramai sangat orang 
Berebut-rebut nakkan barang
Hidung pun macam dah nak tersumbat dengan aneka bau yang ada
Yang wangi tu tak kesahlaa ... 
Ni yang bau macam "Tak mandi semata-mata nak shopping"
Waaahhhaaaahhhaaa .... semerbak !

Banyak jugak gelagat pelik-pelik aku tengok ...
Ada tu dalam troli Jusco dia penuh dengan Paket milo serbuk yang besar punya
Banyak gila! Sampai dah nak terkeluar ...
Banyak pulak tu dapat free gift 
Maybe family dia peminat fanatik milo???

Yang satu lagi family
Ada lebih kurang 5 orang bawa bantal bentuk tulang 
Satu orang bawa 2 bantal 
So .... 5 x 2 = 10
Yang ni pulak peminat fanatik bantal bentuk tulang ???

Macam -macam laa ...
Tapi tu tak best sangat 
Yang ni best ... kaum lelaki yang menjadi mangsa kaum popuan 
Kaum hawa dalam keluarga sibuk bershopping 
Mamat ni ke hulu ke hilir bawa bakul shopping dengan 3 handbag 
Alolololololorrr kesiannya
Mangsa keadaan betul :P

Tapi aku tak beli apa pun 

Nak beli tapi perlu ke eak?
Nak beli wedges dengan cardigan ...
Tapi dua-dua macam mahal jewk 
Walaupun memang cantik 


((WEDGES))
Jenama : VKI
Harga asal : RM59.90
Diskaun: 30%
Harga baru : RM41.93


((CARDIGAN))
Jenama : Harajuku
Harga asal :RM69.90
Diskaun : 20%
Harga Baru : RM55.92

Lebih kurang laah 
Tapi tak serupa 
Yang itu lagi lawa :)


Sooooo...camane ni 
Esok last Jcard Day 
Nak beli ke tak nak ???? Nak ke tak nak ???


Keperluan atau kemahuan ???
Rasanya kasut tu maybe keperluan kot 
Sebab pandang kasut aku macam nak nanges
Rupa dia ...Masyallah 


Cardigan tu pulak 
Mungkin ... tak memang pun kemahuan
Sooo tak payah beli lah kan 
Hukhukhuk ...



3 comments:

nika said...

baek keperluan , sbb kemahuan tuh byle-byle jea bolee beli .

Leena said...

haha tawu takpe
lagipon kena jimat2 kan zaman skarang nieh

nika said...

ye . btol tuh . :)s